Tűzgátlóajtó Specialista Kft.

Tűzgátlóajtó

Specialista

Automata küszöb alkalmazása füstgátló nyílászáróknál, lakás bejárati ajtóknál

Az automata küszöb egy olyan szerkezet, amely ugyan nem látható, de az ajtó becsukásánál hermetikusan lezárja az ajtó alatti részt. Tulajdonképpen egy, az ajtó aljára szerelt szigetelő, légzáró eszköz. Ennek tudatában, teljesen érthetővé válik, hogy a füstgátló nyílászáróknál, lakás bejárati ajtóknál miért különösen fontos az automata küszöb alkalmazása. Hiszen ez a fajta nyílászáró csak akkor tudja betölteni a funkcióját, ha teljesen lezárja a tűz a füst, és a felszabaduló gázok útját. Természetesen automata küszöb nem csak a tűzgátló ajtók esetében használható, hanem minden olyan légtérben lehet alkalmazni, ahol a hang és hőszigetelés megoldása fontos szempont.

Maximális személy és vagyon védelem

Az automata küszöböknek alapvetően két típusa van, a rejtett kivitelű, amely a nútba kerül beszerelésre, és az utólag beszerelhető változat, ami az ajtólap felületére illeszthető, és nem feltétlenül esztétikus, valamivel kevesebb hatékonysággal bír, mint az, ami gyárilag beépített. Ezért a tűzgátló nyílászárók esetében érdemes a rejtett kivitelű automata küszöböt választani.

Az elvárások között is felmerül a küszöbkérdés

A küszöb kérdése a tűzgátló nyílászárók esetében a törvényileg támasztott alapvető elvárások között is felmerül. Egy tűzgátló nyílászárónál követelmény, hogy küszöb nélkül is maximális védelmet biztosítson, abban az esetben, ha az ajtó alatti rés csak néhány mm, de az automata küszöbbel még inkább biztosítható a maximális személy és vagyonvédelem. Vagy korrigálható a pár mm-nél nagyobb rés az ajtók alatt.

További információkért, kérjük keresse a megadott elérthetőségeken szakértő és tapasztalt munkatársainkat, akik minden segítik ügyfeleinket!

Hívjon most!