Tűzgátlóajtó Specialista Kft.

Tűzgátlóajtó

Specialista

Az alumínium  nyílászáró és az alumínium üvegfal bemutatása.

Ismerkedjen meg a alumínium nyílászáró és alumínium üvegfal előnyeivel.

Aluprof alumínium nyílászáró

Az alumínium nyílászáró és az alumínium üvegfal előnyei:

Az alumínium nyílászáró egyik legfontosabb előnye a rendkívüli stabilitás. Mivel az alumínium rideg, merev anyag, így alumínium nyílászáró gyakorlatilag örök életűeknek tekinthetők. Az alumínium nem rozsdásodik, nem deformálódik, könnyű, a nap sugarai sem fognak rajta, semminemű utólagos kezelést nem igényelnek. Az alumínium nyílászáró másik nagy előnye, hogy bármilyen RAL színben megrendelhető!

 • nem lép fel korróziós jelenség

 • kis tömeggel rendelkezik

 • jóval nagyobb teherbírású

 • rendkívül hosszú az élettartalma

 • sokféle megjelenése létezik, bármilyen szín és stílus elképzelhető, így mindennemű igényt ki tud elégíteni

 • karcsú profil

 • optimális bevilágító felület

Az Aluprof füstgátló nyílászárók

Az Aluprof által kínált rendszerek széles választéka az épületek “tűzvédelmi zónáiért” felelős változatos szerkezeti elemeket tesz lehetővé, és az épületben tartózkodók evakuációjához megfelelő feltételeket biztosít.

Ezek a megoldások ablakfal, illetve ajtós rendszer választékát kínálják, mely tipikus “ragasztott összeszerelésű” függönyfal rendszer megoldássá bővül.

Ezen rendszerek tűzálló teljesítménye az adott projekt követelményeitől függően több osztályban is rendelkezésre áll, az alacsony, EI 30-tól (30 perc) egészen a 90-as EI osztályig (1,5 óra) a függőleges szerelvények esetében, a tetőüvegezés esetében pedig eléri a REI30 / RE30 osztályt. Az alábbi megoldások – melyekben közös égéskésleltető tulajdonságuk – az épületben tartózkodók biztonságáért felelnek tűz esetén:

 • MB-60E E belső és külső válaszfalak és ajtók (EI 30 osztályok)
 • MB-78EI belső és külső válaszfalak és ajtók (EI 30 osztálytól EI 90 osztályig)
 • MB-78EI DPA automata tolóajtók (EI 30)
 • MB-118EI tűzfalak (EI 120)
 • MB-SR50N EI függönyfal (EI 15 osztálytól EI 60 osztályig)
 • MB-SR50 EI EFEKT illetve MB-SR50N EI EFEKT függönyfalak (EI60 osztályok)
 • üvegezett tűztetők (REI 30 / RE 30), MB-45D füstgátló ajtó és füstgátló ablakok.

Az Aluprof megoldások fontos jellemzője egymáshoz illeszthetőségük a szükséges tűzállóság megőrzése mellett. Ezt az MB-78EI ajtó integrálása is szemlélteti az MB-SR50N EI függönyfalba, ami az egész szerkezet számára lehetővé teszi a közös, EI 30 illetve EI 60 osztályú teljesítményt. Ugyanaz az MB-78EI ajtó az MB-118EI falrendszerbe is beépíthető.

Az épületek konstrukciói iránt támasztott műszaki követelmények.

Az épületekre és elhelyezkedésükre vonatkozó építkezési jogszabályok követelményeivel összhangban a tűzgátló ajtókat és ablakokat az épületek függőleges elválasztó elemeinek nyílásaiba kell beépíteni, és kivitelezésüknek és konstrukciójuknak tűz esetén az alábbiakat kell biztosítaniuk:

 • megakadályozni a tűz terjedését
 • korlátozni a tűz és a füst terjedését az épület más helyiségeibe és zónáiba
 • korlátozni a tűz terjedését más épületetekre
 • lehetővé tenni az épületben tartózkodók evakuálását a hősugárzás szintjének korlátozása által
 • biztonságot biztosítani, és megkönnyíteni a tűzoltó csapatok munkáját.

Tűzgátló ajtók és válaszfalak

MB78: EI30, EI60, EI90

Az MB-78EI rendszer az egy- illetve kétszárnyú ajtókkal ellátott, belső és külső tűzgátló válaszfalak kialakítására szolgál, melyek az EN 13501-2:2010 szabvány szerinti EI 30, EI 60 illetve EI 90 minősítéssel rendelkeznek.

Számos teszt és számítás bizonyítja, hogy az MB-78EI rendszeren alapuló termékek nagyon jó hő- és hangszigeteléssel bírnak.

Jellemzői, optimalizált technológiája és gyártási költségei, más ALUPROF nyílászáró rendszerekkel való kompatibilitása és folyamatos műszaki fejlesztése rendkívül népszerű termékké teszi, melyet az építészet területén működő szakemberek előszeretettel használnak.

Az MB-78 EI rendszer szerkezete hőszigetelt, 78 mm mély alumínium profilokon alapul. A profilokat alacsony össz-hőátadási “U” koeffienciens jellemzi, ami főként a speciális kivitelezésű, 34 mm széles hőgátnak köszönhető. A magas hőfokkal szembeni ellenállást a profilok belső kamráiban, a profilok közötti szigetelő résekben, valamint az acél kiegészítőkben és illesztésekben elhelyezett, speciális tűzszigetelő elemek – GKF illetve CI – biztosítják.

A rendszer segítségével kialakíthatók szögletes falcsatlakozások éppúgy, mint hajlított és íves profilok a tipikus – sőt hagyományos – “boltíves” nyílások üvegezésének tekintetében.

Az épület esztétikumát befolyásoló további építészeti keretek is kaphatók, “György-korabeli”, dekoratív ablak bordák és üveg formájában.

A rendszer maximális korlátai lehetővé teszik akár 4 m magas rögzített fal, valamint 1,4 m x 2,5 m max. szárny méretű lengőajtók kialakítását.

Az MB-78EI ajtórendszer egyedülálló, “kapufa keretes”, nagyobb, összetett “ablak fal”, illetve tűzgátló függönyfal homlokzati rendszerek – MB-SR50EI és MB-SR50N EI – formájában valósítható meg. Az ilyen típusú szerkezetek és ajtószettek – mind az egyszárnyú, mind a kétszárnyú elrendezések – sikeres tesztelésen mentek át egy elismert laboratóriumban, és elnyerték az EI 30 illetve EI 60 tűzálló minősítés

Tűzgátló üvegajtók, portálok, üvegfalak

A tűz és füstgátló üvegfalakat és üvegajtókat újpesti műhelyünkben kerül gyártásra egyedi méretekben.

A keretek Aluprof MB78 hőhídmentes alumínium szelvényekből készülnek, a betét lehet tűzgátló üveg, hőszigetelt tűzgátló üveg, acél vagy alumínium kasírozású tűzgátló panel.

További képek:

Keressen bennünket bizalommal, vegye fel velünk a kapcsolatot

Hívjon most!