Tűzgátlóajtó Specialista Kft.

Tűzgátlóajtó

Specialista

Tűzgátló ajtó fontos tudnivalók

Hidraulikus ajtócsukók rásegítés a tűzgátló nyílászárók záródásához

Hidraulikus ajtócsukók rásegítés a tűzgátló nyílászárók záródásához

 Vannak olyan helyzetek, amikor egy ajtónak nagyon gyorsan kell, vagy célszerű becsukódnia. Ilyenek lehetnek a lépcsőházak, iskolák, üzletek, irodaházak bejáratai, a tűzgátló ajtókon viszont életet menthet a hidraulikus ajtócsukó.  A hidraulikus ajtócsukók magas szintű megoldást nyújtanak a legkülönfélébb ajtók biztonságos csukására, így a tűzgátló ajtók csukódásának rásegítésére is kiválóan alkalmasak.  Szigorúbb szabályozások A tűzgátló ajtók … Hidraulikus ajtócsukók rásegítés a tűzgátló nyílászárók záródásához Read More »

Pánik Funkció: menekülési útvonalban, pánikrúddal vagy csak pánikzárral

Pánik Funkció: menekülési útvonalban, pánikrúddal vagy csak pánikzárral

Mindenki járt már úgy, hogy elveszítette a kulcsait, és nem tudott bejutni az otthonába. Korábban ez jelentős problémát okozott, de ma már erre is van egy egyszerűbb megoldás, ez pedig a pánikzár. Azonban a pánikzár nem csak akkor lehet nagyon nagy áldás, ha nem tudunk bemenni a lakásunkba, hanem akkor is, ha ki kell jutnunk … Pánik Funkció: menekülési útvonalban, pánikrúddal vagy csak pánikzárral Read More »

Automata küszöb alkalmazása füstgátló nyílászáróknál, lakás bejárati ajtóknál

Automata küszöb alkalmazása füstgátló nyílászáróknál, lakás bejárati ajtóknál

Automata küszöb alkalmazása füstgátló nyílászáróknál, lakás bejárati ajtóknál Az automata küszöb egy olyan szerkezet, amely ugyan nem látható, de az ajtó becsukásánál hermetikusan lezárja az ajtó alatti részt. Tulajdonképpen egy, az ajtó aljára szerelt szigetelő, légzáró eszköz. Ennek tudatában, teljesen érthetővé válik, hogy a füstgátló nyílászáróknál, lakás bejárati ajtóknál miért különösen fontos az automata küszöb … Automata küszöb alkalmazása füstgátló nyílászáróknál, lakás bejárati ajtóknál Read More »

Tűzgátló nyílászárók tárolókban és gépészeti helyiségekben

Tűzgátló nyílászárók tárolókban és gépészeti helyiségekben

Tűzgátló nyílászárók tárolókban és gépészeti helyiségekben Tűzgátló nyílászárókra nem csak lakóépületekben, közintézményekben lehet szükség, hanem érdemes megfontolni, tárolókba és gépészeti helyiségekbe történő beépítésüket is. Hiszen tűz, sajnos, bárhol fellobbanhat, és ezekben az épületekben rengeteg gyúlékony anyag lehet, ami táplálhatja a tüzet, ami ezáltal nagyon gyorsan átterjedhet a környező helyiségekre, akár a teljes épületre is. Természetesen … Tűzgátló nyílászárók tárolókban és gépészeti helyiségekben Read More »

Tűzgátló lakásbejárati ajtók

Tűzgátló lakásbejárati ajtók

Tűzgátló lakásbejárati ajtók Az otthonunk az a hely, ahol igazán önmagunk lehetünk, ahol megnyugodhatunk, feltöltődhetünk, szeretteinkkel minőségi időt tölthetünk. De a színtere a vagyontárgyainknak, mindennapi használati eszközeinknek is. A bejárati ajtó, minden esetben védelmet nyújt, jelzi, hogy továbblépni, csak engedéllyel szabad. Nem mindegy azonban, hogy a bejárati ajtó csak látszatra véd, vagy ténylegesen. És abban … Tűzgátló lakásbejárati ajtók Read More »

Fa tűzgátló nyílászárók: EI30 és EI60 szoba bejárati ajtó, lépcsőházi fa tűzgátló nyílászárók.

Fa tűzgátló nyílászárók: EI30 és EI60 szoba bejárati ajtó, lépcsőházi fa tűzgátló nyílászárók.

Fa tűzgátló nyílászárók: EI30 és EI60 szoba bejárati ajtó, lépcsőházi fa tűzgátló nyílászárók. A műanyag, vagy fémből készült nyílászárók, lakásokban történő felhasználása, csak az utóbbi néhány évtizedben lett nagyon elterjedt. Előtte, időtlen időkig faajtók, és faablakok voltak a megszokottak, elfogadottak. Ezért, még ma is sokan vannak, akik igénylik a régi jól bevált anyagokból készült nyílászárókat, … Fa tűzgátló nyílászárók: EI30 és EI60 szoba bejárati ajtó, lépcsőházi fa tűzgátló nyílászárók. Read More »

Tűzgátló ablakok az építészetben

Tűzgátló ablakok az építészetben

Tűzgátló ablakok az építészetben A tűzgátló ablakok ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen a biztonságra való törekvés egyre inkább elemi igényként jelenik meg, az építkezések, felújítások során. Éppen ezért a tűzgátló ablakok beépíthetők akár középületekbe, akár lakóépületekbe egyaránt. Kiválóan illeszkednek beltérbe, és kültérbe is. Jogosan merült fel az az igény, hogy a tűzgátló ajtók … Tűzgátló ablakok az építészetben Read More »

Tűzgátló nyílászárók és működtető rendszereik féléves karbantartása

Tűzgátló nyílászárók és működtető rendszereik féléves karbantartása

Tűzgátló nyílászárók és működtető rendszereik féléves karbantartása A tűzggátló nyílászárók félévenkénti felülvizsgálata, és karbantartása védelmet nyújt az esetleges tűzesetek megelőzésére. Ezen nyílászárók elégtelen működése, a kapcsolódó szerkezetek, csukóhidraulikák, behúzó pántok, sorrendszabályozók hibája, súlyos anyagi károkhoz és tragédiákhoz vezethet. Havonta kell ellenőrizni az üzemben tartónak  OTSZ. előírás, hogy a tűzgátló nyílászárókat a készenlétben tartónak havonként ellenőriznie … Tűzgátló nyílászárók és működtető rendszereik féléves karbantartása Read More »

Tűzgátló lakásbejárati ajtók középmagas társasházakban

Tűzgátló lakásbejárati ajtók középmagas társasházakban

Tűzgátló lakásbejárati ajtók középmagas társasházakban Tűzesetek, sajnos nap, mint nap történnek körülöttünk. Tragédiát, sokszor nem csak a gondatlanság okozhat, hanem a tűzvédelmi előírások figyelmen kívül hagyása is. A védelem egyik hatékony eszköze lehet a tűzgátló ajtó felszerelése. Olyannyira, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, ma már előírja, 3. emelet felett lévő ingatlanokra, a tűzgátló lakásbejárati ajtók … Tűzgátló lakásbejárati ajtók középmagas társasházakban Read More »

Tűzgátló revíziós ajtók

Tűzgátló revíziós ajtók

Tűzgátló revíziós ajtók Tűzgátló revíziós ajtók: aknafalba, mennyezetbe, strangokba Minden építkezés, vagy meglévő épület esetén vannak olyan helyek, amiket a mindennapokban érdemes, vagy szükséges elrejteni, viszont bizonyos időközönként hozzá kell férni. Erre kiválóan alkalmasak a revíziós, vagy más néven szerelőajtók. Tűzgátló revíziós ajtók Ezek a nyílászárók, tökéletes megoldást nyújtanak a falakban vagy mennyezetben futó gépészeti … Tűzgátló revíziós ajtók Read More »

Szakaszolás tűzgátló toló és nyílókapukkal ipari létesítményekben

Szakaszolás tűzgátló toló és nyílókapukkal ipari létesítményekben

Szakaszolás tűzgátló toló és nyílókapukkal ipari létesítményekben A tűzgátló nyíló és tolókapuk beépítése nagyméretű területeken válhat szükségessé, például ipari területeken, mélygarázsokban, raktárakban, áruházakban, csarnokokban. Igényes kivitelüknek köszönhetően, akár nagyobb rendezvényeken, térelválasztásra, és még számos más helyen használható. Kétszárnyú kivitelben ezek a tűzgátló tolókapu rendszerek, akár 10-12 méter nyílás lezárására is alkalmasak. Igény szerint tűzgátló tolókapu … Szakaszolás tűzgátló toló és nyílókapukkal ipari létesítményekben Read More »

Tűzgátló ajtók karbantartása

Tűzgátló ajtók karbantartása

Tűzgátló ajtók karbantartása A tűzgátló ajtó karbantartása fontos és elengedhetetlen feladat! A karbantartási felülvizsgálatoknak rendszeresen kell megtörténniük és kizárólag csak szakember végezheti el őket. A karbantartásról minden esetben jegyzőkönyv készül a Tűzgátlóajtó Specialista Kft. szakemberei részéről. Ezzel igazolhatja, hogy a tűzgátló ajtó tervszerű karbantartása megtörtént. Bármilyen tűz esetén így igazolhatja, hogy eleget tett az ide … Tűzgátló ajtók karbantartása Read More »

Tűzgátló ajtó javítása

Tűzgátló ajtó javítása

Tűzgátló ajtó javítása A tűzgátló ajtó javítása – ahogy beszerelése is – engedélyhez kötött, nagy odafigyelést, szakmai rutint kíván. Tűzgátló nyílászárót csak az OTSZ jogszabáyi környeztnek megfelelő szakvizsgával rendelkező személy végezheti. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak és kizárólag olyan szakembert kérjen fel a tűzgátló ajtó javítás esetén, aki a megfelelő szakvizsgával, és a … Tűzgátló ajtó javítása Read More »

Dierre acél tűzgátló nyílászáró előnyei

Dierre acél tűzgátló nyílászáró előnyei

A Dierre acél tűzgátló nyílászáró alaposan átgondolt és kidolgozott precíziós mérnöki termékek. Hiszen biztosítaniuk kell a biztonság technikai védelmet, a hő- és hangszigetelést, meg kell felelni a magas esztétikai követelményeknek.

Tűzgátló nyílászárók jelentősége, jogszabályi környezete

Tűzgátló nyílászárók jelentősége, jogszabályi környezete

A tűzgátló ajtó a passzív tűzvédelmi építési termékek egyik legfontosabb eleme, amely a helyiségek közötti közlekedést biztosítja megfelelő tűvédelmi osztállyal és tűzállósági határértékkel.

Hő és füstelvezetés, RWA

Hő és füstelvezetés, RWA

A tűz esetén képződő hő miatt egy tűzesetnél ott is keletkezhetnek károk, ahol a lángok fel sem lobbantak. Az RWA hő és füstelvezető rendszer komplex védelmet biztosít, így nem csak a tűz fellobbanását akadályozza meg, hanem megvédi a területet a járulékos káros hatásoktól is.

Hívjon most!