Tűzgátlóajtó Specialista Kft.

Tűzgátlóajtó

Specialista

Tűzgátló tolókapu és tűzgátló nyílókapu

A tűzgátló toló és nyílókapu elsődleges funkciója, ahogy általában a helyiségek egymástól való elszeparálása. A toló kapuk általában nyitott szerkezetek, amelyek tűz esetén automatikusan záródva szakaszolhatják a tűztereket, gátolhatják a tűz tovább terjedését. Míg a tűzgátló nyílókapu általában zárt allapotú és akkor kerül csak kinyitásra ha azon árumozgatás vagy személyforgalom történik. 

Tűzgátló tolókapu

A tűzgátló tolókapu általában nyitvatartott szerkezet, és a tűz hatására záródik be. Tűzgátló hatásukat akkor fejthetik ki, ha baj esetén zárva vannak, ezért a kapuk szabad záródását semmi sem akadályozhatja.

A gyakori működtetésük a nagy méretük, tömegük, kézi működtetésük és szerkezeti kialakításuk miatt nem javasolt. A tűzgátló tolókapuk egy- vagy kétszárnyú kivitelben készülnek, 30, 60 és 90 perc tűzállósági határértékkel.

A kapuszárny nem éghető anyagból készül acéllemez borítással. Felső részéhez csatlakoznak a függesztőkocsik, ezek sínben gördülnek. A kapu küszöb nélküli, a nyílás három oldalán megfelelő tűzvédelemmel ellátott labirint tömítéssel rendelkezik, tűz esetén tömít.

tűzgátló tolókapu

A folyamatos nyitva tartást egyenáramú elektromágnes biztosítja, melyet az épület tűzvédelmi rendszere vezérel. Ahol ilyen tűzvédelmi rendszer nincs, oda a gyártó – külön megállapodással – füstérzékelő műszert szállít. A tűzgátló tolókapu olyan falakba építhető be, melynek legkisebb vastagsága vasbeton fal esetén 10 cm, téglafal esetében 25 cm és könnyűbeton fal esetében pedig 20 cm. Más falszerkezet alkalmazásánál a falat a kapuval együtt kell tűzvédelmi szempontból bevizsgáltatni.

Tűzgátló tolókapu kínálatunk:

Tűzgátló nyílókapu

A magas minőségű tűzgátló nyílókapuk, nagy méretű kétszárnyas ajtók, szolgálhatják a személyi közlekedést is, de a nagy nyílástávolság miatt, árumozgatást is lehet rajtuk keresztül megoldani. Jellemzően zárva tartott kapukról van szó, ezzel biztosítva a tűzszakaszolást. A nyitásuk alapesetben manuális és a tűzgátló nyílókapukat célszerű csak addig nyitva tartani, amíg azokon közlekedés, vagy árumozgatás történik.

Tűzgátló nyílókapu kínálatunk:

tuzgatlo-ajto-specialista-tűzgátló nyílókapú-Idra EI120 Nagytarcsa2

Függőleges mozgású tűzgátló nyílókapu

Sok esetben nem megoldott, nem megoldható a vízszintes mozgatású tolókapu használata. Ebben az esetben beépíthető, függőleges mozgatású tűzgátló kapu, szekcionált kapu. Ezek a kapuk is megfelelő tűzvédelmet adnak minden ipari környezetben.

A szekcionált tűzgátló kapu a magyar építőiparban egyedülálló ÉMI által akkreditált termék.

Függőleges mozgású tűzgátló nyílókapu kínálatunk:

tuzgatlo-ajto-specialista-tűzgátló nyílókapú-Idra EI120 Nagytarcsa2

A Tűzgátló Ajtó Specialista kft. nem csak értékesíti a tűzgátló nyílászárókat, hanem igény szerint egyedi méretben le is gyártja illetve magasan képzett szakemberei segítségével több mint húsz év tapasztalatával, gyártói és minőségi garanciával be is építi azokat.

Kapcsolatfelvétel

Hívjon most!