Tűzgátló tolókapu és tűzgátló nyílókapu

A tűzgátló toló és nyílókapu elsődleges funkciója, ahogy általában a helyiségek egymástól való elszeparálása. A toló kapuk általában nyitott szerkezetek, amelyek tűz esetén automatikusan záródva szakaszolhatják a tűztereket, gátolhatják a tűz tovább terjedését. Míg a tűzgátló nyílókapu általában zárt allapotú és akkor kerül csak kinyitásra ha azon árumozgatás vagy személyforgalom történik. 

Tűzgátló tolókapu

A tűzgátló tolókapu általában nyitvatartott szerkezet, és a tűz hatására záródik be. Tűzgátló hatásukat akkor fejthetik ki, ha baj esetén zárva vannak, ezért a kapuk szabad záródását semmi sem akadályozhatja.

A gyakori működtetésük a nagy méretük, tömegük, kézi működtetésük és szerkezeti kialakításuk miatt nem javasolt. A tűzgátló tolókapuk egy- vagy kétszárnyú kivitelben készülnek, 30, 60 és 90 perc tűzállósági határértékkel.

A kapuszárny nem éghető anyagból készül acéllemez borítással. Felső részéhez csatlakoznak a függesztőkocsik, ezek sínben gördülnek. A kapu küszöb nélküli, a nyílás három oldalán megfelelő tűzvédelemmel ellátott labirint tömítéssel rendelkezik, tűz esetén tömít.

tűzgátló tolókapu

A folyamatos nyitva tartást egyenáramú elektromágnes biztosítja, melyet az épület tűzvédelmi rendszere vezérel. Ahol ilyen tűzvédelmi rendszer nincs, oda a gyártó – külön megállapodással – füstérzékelő műszert szállít. A tűzgátló tolókapu olyan falakba építhető be, melynek legkisebb vastagsága vasbeton fal esetén 10 cm, téglafal esetében 25 cm és könnyűbeton fal esetében pedig 20 cm. Más falszerkezet alkalmazásánál a falat a kapuval együtt kell tűzvédelmi szempontból bevizsgáltatni.

Tűzgátló tolókapu kínálatunk:

Tűzgátló nyílókapu

A magas minőségű tűzgátló nyílókapuk, nagy méretű kétszárnyas ajtók, szolgálhatják a személyi közlekedést is, de a nagy nyílástávolság miatt, árumozgatást is lehet rajtuk keresztül megoldani. Jellemzően zárva tartott kapukról van szó, ezzel biztosítva a tűzszakaszolást. A nyitásuk alapesetben manuális és a tűzgátló nyílókapukat célszerű csak addig nyitva tartani, amíg azokon közlekedés, vagy árumozgatás történik.

Tűzgátló nyílókapu kínálatunk:

tuzgatlo-ajto-specialista-tűzgátló nyílókapú-Idra EI120 Nagytarcsa2

Függőleges mozgású tűzgátló nyílókapu

Sok esetben nem megoldott, nem megoldható a vízszintes mozgatású tolókapu használata. Ebben az esetben beépíthető, függőleges mozgatású tűzgátló kapu, szekcionált kapu. Ezek a kapuk is megfelelő tűzvédelmet adnak minden ipari környezetben.

A szekcionált tűzgátló kapu a magyar építőiparban egyedülálló ÉMI által akkreditált termék.

Függőleges mozgású tűzgátló nyílókapu kínálatunk:

tuzgatlo-ajto-specialista-tűzgátló nyílókapú-Idra EI120 Nagytarcsa2

A Tűzgátló Ajtó Specialista kft. nem csak értékesíti a tűzgátló nyílászárókat, hanem igény szerint egyedi méretben le is gyártja illetve magasan képzett szakemberei segítségével több mint húsz év tapasztalatával, gyártói és minőségi garanciával be is építi azokat.

Kapcsolatfelvétel