Tűzgátlóajtó Specialista Kft.

Tűzgátlóajtó

Specialista

A hő és füstelvezető rendszerek, ma már egyetlen épületből sem hiányozhatnak, hiszen a forró füstgáz belégzése, sajnos tragédiához vezethet.  A keletkező gázok szabadba való kivezetése jelenti egy ilyen helyzetben a leghatékonyabb védekezést.

Nemcsak a tűztől véd az RWA

A tűz esetén képződő hő miatt egy tűzesetnél ott is keletkezhetnek károk, ahol a lángok fel sem lobbantak. Az RWA hő és füstelvezető rendszer komplex védelmet biztosít, így nem csak a tűz fellobbanását akadályozza meg, hanem megvédi a területet a járulékos káros hatásoktól is.

Mit tud az RWA rendszer?

Füstmentes területet biztosít, ami segíti az épület gyors kiürítését, és a tűzoltók azonnali munkába állását a tűz támadta területen. Ezzel elérhető az ott tartózkodó személyek kimenekítése, és az, hogy akár sérülés nélkül lehessen kezelni egy-egy ilyen helyzetet. Segít abban, hogy elkerülhető legyen a flashover jelenség, így gátolva meg a tetőszerkezet beomlását. Ha szükséges, a szellőztetést is megoldhatjuk az RWA rendszerrel.

Életet menthet az automatizálás

A tűzvédelem egyik legfontosabb területe az automatizálás, hiszen tűz esetén ezek az automatikák biztosítják a nyílászárók nyitását annak érdekében, hogy a füst minél előbb távozzon az épületből. Az általunk forgalmazott termékek működtethetőek manuálisan, és automatikusan egyaránt.

Aluprof alumínium tűzgátló nyílászáró

Ez a tűzgátló nyílászáró gyakorlatilag örökéletű, hiszen az anyaga alumínium. Merev, nem rozsdásodik, nem deformálódik, ellenáll az időjárás viszontagságainak, nem igényel semmiféle utókezelést. Kis tömegű, de nagy teherbírású. Előnyei közé tartozik még, hogy bármilyen RAL színben rendelhető. Az Aluprof tűzgátló megoldásoknak a tűzállóság megőrzése mellett, másik fontos jellemzője, az egymáshoz illeszthetőségük. Kínálatunkban az Aluprof tűzgátló nyílászárók közül az Aluprof MB45 hőhidas nyílászáró rendszer, és MB70 tűzgátló nyílászárók -ajtó ablak rendszer- találhatóak meg. A két rendszer egymással kompatibilis.

Több osztályban is rendelhető

A rendszerek tűzálló teljesítménye a követelményektől függően több osztályban is rendelhető. Hétköznapi nyelven égésgátló teljesítményük ideje 30 perctől, másfél óráig terjed. A jogszabályoknak megfelelően a tűzgátló nyílászárókat, az épületek függőleges elválasztó elemeinek nyílásaiba kell beépíteni.

Több éves szakmai tapasztalattal és elégedett megrendelőkkel várjuk az Ön kérdését, megrendelését!

Hívjon most!