Tűzgátló Ajtó Specialista Kft

Tűzgátló Ajtó Specialista Kft

Tűzgátló Ajtó Specialista Kft. bemutatása

Tisztelt Érdeklődő!

Cégünk, a Tűzgátló Ajtó Specialista Kft, olasz Dierre Spa bel és kültéri acél, és tűzgátló ajtók, tűzgátló toló és nyílókapuk és bejárati biztonsági nyílászárók forgalmazásával foglalkozik.

Az egyedi megrendelői igények hiánytalan kiszolgálása és a piaci igények teljes körű kiszolgálása érdekében saját gyártóüzemmel is rendelkezünk.

Kiváló szakembergárdánk több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik az ajtógyártás és helyszíni beszerelés területén.

Műhelyünk Újpesten található, ahol Aluprof aluminium profilos ajtók, ablakok, portálok, minősített RWA füstelevezető nyílászárók milliméter pontos kivitelezését végezzük.

tuzgatlo-ajto-specialista-gyartouzem

Cégünk a lakossági igények kiszolgálása mellett projektmunkákkal is foglalkozik, legyen szó társasházakról, lakóparkokról vagy közintézményekről.

Szakipari partnerek, viszonteladók és lakossági ügyfelek megrendeléseit egyaránt teljesítjük.

Reméljük hamarosan Önt is elégedett ügyfeleink között üdvözölhetjük!

Útmutató vásárlóknak

Vásárlási útmutató

Az ajtógyártás az elmúl 15-20 évben hatalmas fejlődésen esett át, melynek köszönhetően a mai nyílászárópiac óriási termékkínálattal rendelkezik.

Belátjuk, hogy a minden piaci szegmens igényeire megoldást nyújtó kínálatában nem könnyű eligazodni, olykor még az építőiparban jártas szakemberek is segítségre szorulnak a megfelelő ajtó kiválasztásában.

Az alábbi cikk segítséget nyújt minden olyan lakásfelújítónak, építkezőnek, építőipari szakembernek aki beltéri ajtó vásárlás előtt áll, és céljuk a legmegfelelőbb ajtó kiválasztása mind esztétikai mind funkcionális szempontokat szem előtt tartva.

Ajtócsaládok és felület típusok

tuzgatlo-ajto-specialista-ajtocsaladok-es-felulettipusok

Belső nyílászárók esetén a legszembetűnőbb tulajdonság az ajtó felülete, mely lehet dekorfólia, HPS-, CPL-, HPL-laminált, festett, természetes fafurnér, vagy természetes fa.

Mint a legtöbb terméknél, az ajtóknál is az ár határozza meg a minősséget, ahogy növekszik az ajtó ára úgy nő az ajtó minősége valamint az ajtócsaládban rejlő egyedi variációs lehetőség

Például egy közép árkategóriás CPL vagy fóliás ajtócsalád egyedi méretben és dizájnban, a legkülönbözőbb kialakítási lehetőségekkel is rendelhető, míg az olcsóbb árkategóriába sorolt sztenderd ajtók csak meghatározott méretekben egy-, kétszárnyú kivitelben rendelhető.

Tanács ajtónyílás kialakításhoz

ajtónyílás kialakítása

A zökkenőmentes beépítés és tökéletes esztétikai végeredmény érdekében elengedhetetlen az ajtó fogadására alkalmas nyílás megfelelő kialakítása. Egyedi és szabvány belső ajtók utólag, a végleges fal-, és padlóburkolat kialakítása után kerül beépítésre.

Az alábbi tanácsokat fogadja meg nyílás kialakításakor:

tuzgatlo-ajto-specialista-tanacs-nyilas-kialakitasakor
  • Falnyílás magasság a végleges padlószinttől (parketta, járólap) kalkulálandó. Ha szabvány méretű ajtót választ a fal kialakításakor vegye figyelembe a termék beépítéséhez ajánlott falnyílás magasságot.
  • Falvastagság a végleges falburkolattal együtt kalkulálandó (vakolat, csempe, tapéta). Szabvány ajtóknál tájékozódjon a tok falvastagsági értékéről és ennek megfelelő alakítsa a falvastagságot.
  • Falkáva kialakítás a tok rögzítéséhez. Főként folyosókon fordul elő, hogy a tokot merőleges falhoz kell rögzíteni, ilyen esetben van szükség káva kialakítására. Káva méretének 4-5 cm-nek és vastagságának egyeznie kell a szemközti falvastagsági értékkel.
  • Fürdő helyiségeknél előfordulhat, hogy a csempe csak egy bizonyos magasságig fut, ilyenkor érdemes az ajtótoknál az utolsó sor csempét ajtó beépítése után felhelyezni, így tökéletesen fog illeszkedi a tokborítás a fal minden pontjához.

Beltéri ajtó kialakítások

beltéri ajtók kialakítása

Az alap árkategóriás szabvány mérettel rendelkező ajtócsaládok, szinte kivétel nélkül csak egy- és kétszárnyú kivitelben rendelhetőek jobbos vagy balos nyitás iránnyal, kizárva a toló, lengő és még számos kialakítási lehetőséget.

Ezzel ellenben az egyedi méretben gyártott ajtócsaládok nem csak formai és színvilágaiban bővebbek a szabvány társaikkal szemben.

Ezen ajtócsaládok már rendelhetőek oldal és felülvilágítóval, fal előtt futó és falban futó tolóajtó kialakításban is.

A speciális vevői igények indokolttá és a gyártók fejlesztései lehetővé tették az egyedi ajtók technikai tulajdonságokkal való bővítése.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy házak lakások bizonyos helyiségeit minősítéssel rendelkező hanggátló, tűzgátló, párazáró, vagy egyéb technikai ajtóval szerelnek.

Ajtó vasalatok

ajto-vasalatok

Az ajtó megbízható működéséhez párosul a minőségi vasalatok alkalmazása.

Általunk forgalmazott nyílászárókat kivétel nélkül gondozás mentes nikkelezett, teflon bevonatú pánt működtet. A szokásos mérettől eltérő ajtók, és nagyobb súllyal rendelkező technikai ajtókat nagy teherbírású pántokkal szerelünk.

A közép és felső árkategóriás ajtók már állítható 3D-s pántot alkalmazunk, hogy a beépítés utáni finombeállítás is elvégezhető legyen a precíz pontos működésért. Az ajtógyártók mellett a vasalat gyártók is nagy hangsúlyt fordítanak a felsőkategóriás termékek népszerűsítésében.

Beltéri ajtók alapesetben BB – normál szakállas kulccsal működő zártesttel van szerelve. Rendeléskor minden ajtó típus opcionálisan rendelhető PZ vagy WC kivitelű zárral.

Az utóbbi két zártest típus szükségességét a helyiség funkciója határozza meg, WC zártestet mellékhelyiségek és fürdőhelyiségek nyílászáróiba, míg a PZ zártestet irodák, raktár nyílászáróiba ajánljuk.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kérjük amennyiben bármilyen kérdése van, vegye fel szakértő munkatársainkkal a kaplcsolatot.

Cím

Érd, Rekettye u. 23/B, 2030

Telefon

+36302266054

Email

Info@tuzgatloajtospecialista.hu

Üzenet küldés

Hívjon most!