Főoldal / Vásárlási útmutató

Tűzgátló ajtók beépítése

A kivitelezés során csak akkreditált laboratórium által minősített tűzgátló ajtó építhető be. Az alap kritérium, hogy az ajtók zárt állapotban legyenek. A használat során a technológia a nyitva tartást teszi szükségessé megfelelő záró eszközök beépítésével (beépített tűzjelző berendezés által vezérelt ajtótartó mágnes) a kívánt védelem fenntartható. A tűzgátló ajtókat javasolt biztonsági táblával ellátni a funkciójuk pontos meghatározása érdekében.

Tűzbiztonság mindenek felett

Manapság a tűzbiztonság már nélkülözhetetlen alapkritérium minden épületnek (közösségi és privát célú létesítmények egyaránt).

Dierre ajtóelemek

A minőség és esztétika tökéletes kombinációja jellemző valamennyi Dierre ajtóelemre, és teszi az Ön épületét kivételessé. A megnyerő esztétika mellett mindenekelőtt a magas minőségű funkcionalitás jellemzi a Dierre termékeket.

Miért minket válasszon?

Útmutató vásárlóknak

Az ajtógyártás az elmúl 15-20 évben hatalmas fejlődésen esett át, melynek köszönhetően a mai nyílászárópiac óriási termékkínálattal rendelkezik. Belátjuk, hogy a minden piaci szegmens igényeire megoldást nyújtó kínálatában nem könnyű eligazodni, olykor még az építőiparban jártas szakemberek is segítségre szorulnak a megfelelő ajtó kiválasztásában. Az alábbi cikk segítséget nyújt minden olyan lakásfelújítónak, építkezőnek, építőipari szakembernek aki beltéri ajtó vásárlás előtt áll, és céljuk a legmegfelelőbb ajtó kiválasztása mind esztétikai mind funkcionális szempontokat szem előtt tartva.

Ajtócsaládok és felület típusok

Belső nyílászárók esetén a legszembetűnőbb tulajdonság az ajtó felülete, mely lehet dekorfólia, HPS-, CPL-, HPL-laminált, festett, természetes fafurnér, vagy természetes fa.

Mint a legtöbb terméknél, az ajtóknál is az ár határozza meg a minősséget, ahogy növekszik az ajtó ára úgy nő az ajtó minősége valamint az ajtócsaládban rejlő egyedi variációs lehetőség. Például egy közép árkategóriás CPL vagy fóliás ajtócsalád egyedi méretben és dizájnban, a legkülönbözőbb kialakítási lehetőségekkel is rendelhető, míg az olcsóbb árkategóriába sorolt sztenderd ajtók csak meghatározott méretekben egy-, kétszárnyú kivitelben rendelhető.

Tanács ajtónyílás kialakításhoz

A zökkenőmentes beépítés és tökéletes esztétikai végeredmény érdekében elengedhetetlen az ajtó fogadására alkalmas nyílás megfelelő kialakítása. Egyedi és szabvány belső ajtók utólag, a végleges fal-, és padlóburkolat kialakítása után kerül beépítésre.

Az alábbi tanácsokat fogadja meg nyílás kialakításakor:

- Falnyílás magasság a végleges padlószinttől (parketta, járólap) kalkulálandó. Ha szabvány méretű ajtót választ a fal kialakításakor vegye figyelembe a termék beépítéséhez ajánlott falnyílás magasságot.

- Falvastagság a végleges falburkolattal együtt kalkulálandó (vakolat, csempe, tapéta). Szabvány ajtóknál tájékozódjon a tok falvastagsági értékéről és ennek megfelelő alakítsa a falvastagságot.

- Falkáva kialakítás a tok rögzítéséhez. Főként folyosókon fordul elő, hogy a tokot merőleges falhoz kell rögzíteni, ilyen esetben van szükség káva kialakítására. Káva méretének 4-5 cm-nek és vastagságának egyeznie kell a szemközti falvastagsági értékkel.

- Fürdő helyiségeknél előfordulhat, hogy a csempe csak egy bizonyos magasságig fut, ilyenkor érdemes az ajtótoknál az utolsó sor csempét ajtó beépítése után felhelyezni, így tökéletesen fog illeszkedi a tokborítás a fal minden pontjához.

Beltéri ajtó kialakítások

Az alap árkategóriás szabvány mérettel rendelkező ajtócsaládok, szinte kivétel nélkül csak egy- és kétszárnyú kivitelben rendelhetőek jobbos vagy balos nyitás iránnyal, kizárva a toló, lengő és még számos kialakítási lehetőséget. Ezzel ellenben az egyedi méretben gyártott ajtócsaládok nem csak formai és színvilágaiban bővebbek a szabvány társaikkal szemben. Ezen ajtócsaládok már rendelhetőek oldal és felülvilágítóval, fal előtt futó és falban futó tolóajtó kialakításban is. A speciális vevői igények indokolttá és a gyártók fejlesztései lehetővé tették az egyedi ajtók technikai tulajdonságokkal való bővítése. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy házak lakások bizonyos helyiségeit minősítéssel rendelkező hanggátló, tűzgátló, párazáró, vagy egyéb technikai ajtóval szerelnek.

Ajtó vasalatok

Az ajtó megbízható működéséhez párosul a minőségi vasalatok alkalmazása. Általunk forgalmazott nyílászárókat kivétel nélkül gondozás mentes nikkelezett, teflon bevonatú pánt működtet. A szokásos mérettől eltérő ajtók, és nagyobb súllyal rendelkező technikai ajtókat nagy teherbírású pántokkal szerelünk. A közép és felső árkategóriás ajtók már állítható 3D-s pántot alkalmazunk, hogy a beépítés utáni finombeállítás is elvégezhető legyen a precíz pontos működésért. Az ajtógyártók mellett a vasalat gyártók is nagy hangsúlyt fordítanak a felsőkategóriás termékek népszerűsítésében.

Beltéri ajtók alapesetben BB - normál szakállas kulccsal működő zártesttel van szerelve. Rendeléskor minden ajtó típus opcionálisan rendelhető PZ vagy WC kivitelű zárral. Az utóbbi két zártest típus szükségességét a helyiség funkciója határozza meg, WC zártestet mellékhelyiségek és fürdőhelyiségek nyílászáróiba, míg a PZ zártestet irodák, raktár nyílászáróiba ajánljuk.