Főoldal / Hírek

Tűzgátló ajtók beépítése

A kivitelezés során csak akkreditált laboratórium által minősített tűzgátló ajtó építhető be. Az alap kritérium, hogy az ajtók zárt állapotban legyenek. A használat során a technológia a nyitva tartást teszi szükségessé megfelelő záró eszközök beépítésével (beépített tűzjelző berendezés által vezérelt ajtótartó mágnes) a kívánt védelem fenntartható. A tűzgátló ajtókat javasolt biztonsági táblával ellátni a funkciójuk pontos meghatározása érdekében.

Tűzbiztonság mindenek felett

Manapság a tűzbiztonság már nélkülözhetetlen alapkritérium minden épületnek (közösségi és privát célú létesítmények egyaránt).

Dierre ajtóelemek

A minőség és esztétika tökéletes kombinációja jellemző valamennyi Dierre ajtóelemre, és teszi az Ön épületét kivételessé. A megnyerő esztétika mellett mindenekelőtt a magas minőségű funkcionalitás jellemzi a Dierre termékeket.

Mitől lesz tűzgátló egy ajtó vagy egy ablak?

Mitől lesz tűzgátló egy ajtó vagy egy ablak?Egy tűzgátló ablaknak vagy tűzgátló ajtónak számos feltételnek kell eleget tennie, hogy elnyerhesse a "tűzgátló" jelzőt.

  • Mindenekelőtt figyelembe kell venni, hogy milyen anyagból készült. Az egyes, gyártáshoz felhasznált anyagok különböző besorolást kapnak aszerint, hogy mennyire tűzveszélyesek. Ez megmutatja, hogy az adott anyag elősegíti-e a tűz terjedését, milyen gyorsan ég el, illetve, hogy az égés során mennyi energiát termel. A besorolás A1-től F-ig terjed, melyek közül az A1 a legbiztonságosabb.
  • A következő szempont a tűzállósági határérték, amely több részből tevődik össze. Egyrészt tűz esetén nem deformálódhat el annyira, hogy ne tudja betölteni funkcióját (például nem nyílhat ki és nem eshet ki a falból). Továbbá ellen kell állnia a lángáttörésnek, és természetesen a hőmérsékletemelkedésnek is.
  • A harmadik feltétel az önzáródás, hiszen egy tűzgátló ajtónak automatikusan és akadály nélkül kell becsukódnia.

Válasszon kínálatunkból és keressen minket bátran, amennyiben tűzgátló ablak vagy tűzgátló ajtó beépítését fontolgatja!